Algemene informatie

Is schilderen, tekenen, aquarelleren je grote passie, heb je enige ervaring en wil je andere kunstenaars ontmoeten en met hen samen schilderen. Wil je meer horen en leren over alle facetten van schilderen en tekenen dan is de Toets echt iets voor jou.

De Toets heeft een eigen atelier in Zeist en is voor iedereen die basiskennis van tekenen en schilderen heeft en zelfstandig kan werken.

Lid worden van de Toets betekent dat je in het atelier van de Toets meerdere keren per week kunt komen werken. Met eigen materiaal kom je tekenen, schilderen of werk je met pastelkrijt, aquarel of andere materialen. Je kunt deelnemen aan sessies die begeleid worden door gekwalificeerde kunstenaars of je komt naar het Open Atelier waar men elkaar stimuleert om verder te komen. In de sessies met begeleiding werken we volgens een vierwekelijks rooster van stilleven, model/portret, eigen keuze docent en naaktmodel. Bij het Open Atelier werk je aan je eigen schilderij. De sessies met begeleiding volgen het rooster van de schoolvakanties en het Open Atelier is het hele jaar door geopend. Je kunt komen wanneer en zo vaak je wilt en hoeft niet vooraf aan of af te melden.
Daarnaast kan je in de zomermaanden wekelijks deelnemen aan het buiten schilderen op diverse locaties.

Lid worden van de Toets betekent ook maandelijkse kunstavonden, tweemaal per jaar een appreciatieavond, workshops over bepaalde thema’s, een jaarlijkse expositie van de leden, gezamenlijk museumbezoek etc. Maandelijks word je van alle activiteiten op de hoogte gehouden via onze digitale nieuwsbrief de Sneltoets. Drie keer per jaar komt het verenigingsblad de Toetssteen uit.